×

Danslab 4e Graad

Vanaf de 4de graad kan je een uitgesproken keuze maken voor klassieke of hedendaagse dans. De verworven vaardigheden uit de voorgaande graden worden uitgediept. Kan je toch moeilijk een keuze maken ? Geen probleem, je kan je opleiding uitbreiden met een extra uur van de andere optie of zelfs beide opties tegelijk volgen.

Praktische informatie

Misschien interesseert dit je ook...

Dominoklas

“Ieder kind is een kunstenaar, de moeilijkheid is er een te blijven als je groter wordt”, een uitspraak van niemand minder dan Pablo Picasso. Kinderen staan dan ook heel open voor alles wat met muziek, woord, beeld of dans te maken heeft. Ben je 6 of 7 jaar, dan kan je inschrijven voor deze gloednieuwe dominoklas. Je maakt er kennis met alle kunstdisciplines van onze academie. Je wordt  ondergedompeld in een wereld van klanken, leert spelen met woorden, maakt fantasierijke beelden en experimenteert met beweging.

Meer info

Danslab 3e Graad

In de 3de graad dans bouw je vanaf je 12e verder op de basis die in de 2de graad werd gelegd. Naast anderhalf uur danslab, waar we inzetten op verbeteren van de klassieke ballettechniek, maak je een keuze uit een uur klassieke dans, hedendaagse dans of urban (Hip-Hop).

Op die manier maak je kennis met een brede waaier aan dansstijlen en kan je je eigen interesses en talenten ontdekken.

Meer info

Danslab 2e Graad

Vanaf 8 jaar kan je terecht in het danslab 2e graad. Bijzondere aandacht gaat hierbij naar de basis van het klassieke ballet en de hedendaagse dans. Je ontwikkelt je verder in de meest uiteenlopende dansstijlen. Enkele keren per jaar schitter je op een groot podium.

Meer info

Dansinitiatie

Vanaf 6 jaar kan je je eerste danspassen zetten op de academie in de 1e graad dansinitiatie. Spelenderwijs ontdek je de danstechnieken. Je leert je uitdrukken op een creatieve manier en er is aandacht voor een goede houding, lenigheid en muzikaliteit. Deze combinatie zorgt ervoor dat je al dansend met je lichaam een verhaal vertelt of je gevoelens uitdrukt. De leerkrachten bereiden je in deze eerste twee jaar voor op de latere (dans)opleidingen aan de academie zoals hedendaagse dans, urban en klassieke dans.

Meer info

Leerling worden op de kunstacademie?

Omwille van de coronamaatregelen bieden we meerdere mogelijkheden aan om je in te schrijven. Lees alles over het online inschrijfproces en de verschillende tarieven.