Woord

Droom je er van het woord te nemen? Maar weet je niet goed waar je kan instappen? Werp dan even een blik op ons leertraject!

 

Woordatelier

Wie 8 jaar is, kan starten in het woordatelier. Hier krijg je een brede basisopleiding. Op een speelse manier verwerf je een juiste uitspraak. Aan de hand van gedichten of een aangepast toneelstukje, beleef je ook je eerste podiumervaring en ontwikkel je je eigen creativiteit. We hebben uiteraard aandacht voor een gezond stemgebruik en een correcte ademhaling.

Meer info

Woordlab

Vanaf de 3e graad kan je instappen in het vak woordlab. De basisvaardigheden van de woordkunst worden hier op een veelzijdige manier uitgediept. Zowel elementen uit het verteltheater als het speltheater komen aan bod. Wie ouder is dan 15 jaar kan onmiddellijk kiezen tussen de opties ‘verteltheater’ of ‘speltheater’

Meer info

Verteltheater/Woordstudio

In de lessen verteltheater kom je te weten hoe je het publiek kan raken met woorden, zinnen en teksten. Een heel uiteenlopend gamma aan stijlen en genres wordt aangeboden en verwerkt. Hierbij gaat ook aandacht naar het leggen van een persoonlijke interpretatie en een correct taalgebruik.

Meer info

Speltheater/Dramastudio

In het speltheater leer je jezelf expressief uitdrukken in een rol. Je kruipt als het ware in de huid van iemand anders, je gaat aan de slag met dialogen en werkt deze uit tot een volwaardig toneelstuk. Dramastudio is hierbij een ondersteunend vak waarbij je leert bewust omgaan met mimiek, gebaren en de ruimte.

Meer info

Dramalab

In de 4e graad wordt het vak dramalab aangeboden. Je ontdekt de rijke wereld van literatuur en theater. Je gaat dieper in op stijl, symboliek, personageopbouw,… . Het bijwonen en bespreken van voorstellingen is hierbij heel belangrijk. Met de verworven kennis ga je ook meteen aan de slag wat resulteert in enkele eigen vormgegeven performances.

Meer info

Schrijver

Schrijf je graag verhalen of gedichten en wil je je pen verder aanscherpen? Heb je een hoofd vol verhaalideeën, maar weet je niet goed hoe ze op papier te krijgen? Dan is de gloednieuwe opleiding 'Schrijver' vermoedelijk iets voor jou!

Meer info