Dansinitiatie

Vanaf 6 jaar kan je de eerste danspassen zetten op de academie. Spelenderwijs maak je je eerste danstechnieken eigen. Je leert je uitdrukken op een creatieve manier en is er aandacht voor een goede houding, lenigheid en muzikaliteit. Deze combinatie zorgt ervoor dat je al dansend met je lichaam een verhaal vertelt of jouw gevoelens uitdrukt.

Praktische informatie

Misschien interesseert dit je ook...

Danslab 4e Graad

Vanaf de 4e graad kan je een uitgesproken keuze maken voor klassieke of hedendaagse dans. De verworven vaardigheden uit de voorgaande graden worden uitgediept. Kan je toch moeilijk een keuze maken? Geen probleem! Je kan je opleiding uitbreiden met een extra uur van de andere optie of zelfs beide opties tegelijk volgen.

Meer info

Danslab 3e Graad

In de 3e graad dans bouw je verder op de basis die in de 2e graad werd gelegd. Naast anderhalf uur danslab waar we inzetten op verbeteren van de danstechniek, maak je een keuze uit een uur klassieke dans, hedendaagse dans of urban (Hip-Hop).

Op die manier maak je kennis met een brede waaier aan dansstijlen en kan je je eigen interesses en talenten ontdekken.

Meer info

Danslab 2e Graad

Vanaf 8 jaar kan je terecht in het danslab. Bijzondere aandacht gaat hierbij naar de basisbeginselen van het klassieke ballet. Maar je maakt ook kennis met de meest uiteenlopende dansstijlen. Enkele malen per jaar schittert de dansafdeling op het grote podium van CC ’t Vondel.

Meer info

Leerling worden op de kunstacademie?

Omwille van de coronamaatregelen bieden we meerdere mogelijkheden aan om je in te schrijven. Lees alles over het online inschrijfproces en de verschillende tarieven.