×

Muzikale Vorming

In de les muzikale vorming wordt de basis gelegd van je verdere muzikale traject. Hier leer je noten lezen, schrijven en herkennen. De creatieve aanpak van de leraars zorgt ervoor dat de vele noten, ritmes, toonladders, tekens en symbolen een leuk spel worden waar je niet genoeg van krijgt. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen instappen in deze cursus maar zitten niet samen in de klas. Zo zorgen we voor een aanpak op maat van ons publiek.

Praktische informatie

Misschien interesseert dit je ook...

Instrumentenatelier

Een instrument kiezen is niet evident. Het aanbod is ruim, misschien ken je alle instrumenten niet zo goed of wil je de keuze een jaartje uitstellen. Dan kan je terecht in ons instrumentenatelier.

Lees verder

Dominoklas

“Ieder kind is een kunstenaar, de moeilijkheid is er een te blijven als je groter wordt”, een uitspraak van niemand minder dan Pablo Picasso.

Lees verder

Muziekinitiatie

Vanaf 6 jaar kan je in de lessen muziekinitiatie kennismaken met de wondere wereld van de muziek. Op een speelse manier ontdek je de muzikale bouwstenen.

Lees verder

Kinderkoor

Wie tussen 6 en 12 jaar is en de smaak te pakken heeft, kan aansluiten bij het kinderkoor. Onder leiding van een enthousiaste dirigent worden grappige en soms ontroerende songs aangeleerd.

Lees verder

Muzikale Vorming

In de les muzikale vorming wordt de basis gelegd van je verdere muzikale traject. Hier leer je noten lezen, schrijven en herkennen.

Lees verder

Instrument

De meeste leerlingen die zich inschrijven voor muziek, willen ook graag een instrument leren bespelen.

Lees verder

Muziekcultuur

Als je de lessen Muzikale Vorming in de 2de graad hebt gevolgd, stroom je door naar de 3de graad. Hier krijg je 1 uur muziekcultuur per week.

Lees verder

Muziektheorie

In deze cursus maak je kennis met de structuur en de kleinste vezels van de muziek.

Lees verder

Groepsmusiceren/koor

Samen muziek maken vormt een belangrijke pijler in het leerproces. Je maakt deel uit van één geheel, leert andere leerlingen kennen en leert ook van elkaar.

Lees verder

Begeleidingspraktijk

Wie een akkoordinstrument speelt (piano, orgel of klavecimbel), kan opteren voor de cursus begeleidingspraktijk.

Lees verder

Compositie

Droom je ervan je eigen muziek te schrijven, dan mag je de cursus compositie zeker niet missen.

Lees verder

Directie Instrumentale Muziek

Droom je ervan als dirigent de leiding te nemen over een instrumentengroep, een harmonie, een fanfare,...

Lees verder

Muziekgeschiedenis

Wie wil weten waarom de muziek van Bach anders klinkt dan die van Ed Sheeran en op een aangename manier zijn algemene kennis over de muziek wil uitbreiden, kan terecht in de cursus muziekgeschieden

Lees verder

Leerling worden op de kunstacademie?

Omwille van de coronamaatregelen bieden we meerdere mogelijkheden aan om je in te schrijven. Lees alles over het online inschrijfproces en de verschillende tarieven.